ZenS Holding versterkt positie met overname Gransier Bike Parts

 In Businessnieuws

ZenS Holding versterkt haar positie in de markt voor fietsaccessoires. De importeur van auto- en fietsartikelen neemt Gransier Bike Parts in Heerlen over. De ZenS Holding wordt honderd procent eigenaar en neemt alle aandelen over van de huidige eigenaar Dolf Gransier. Na de overname zal hij verbonden blijven aan de organisatie als adviseur. Gransier zal zich met name bezighouden met productontwikkeling en de inkoop vanuit het Verre Oosten. De dagelijkse leiding van de organisatie komt in handen van de nieuwe algemeen directeur Marcel de Bie. ZenS is houdstermaatschappij van groothandels in auto- en fietsaccessoires met afnemers in Nederland en Europa. Bedrijven in deze groep zijn Service Best International, Twinny Load, Uno Bike, Stahlie Impex, Vanoekel Service en Tepper-Efka.

Sinds 1966 is Gransier Bike Parts BV een totaalleverancier voor de vakhandel in fiets- en scooteronderdelen. Begonnen als groothandel voor de lokale detailhandel, is het bedrijf 55 jaar later uitgegroeid tot een internationale groothandel met klanten door heel Europa. De laatste jaren heeft Gransier een enorme groei doorgemaakt. Om deze groei de komende jaren voort te kunnen zetten, is schaalvergroting noodzakelijk en is aansluiting bij de bedrijven binnen de ZenS groep een eerste stap om deze groei verder te faciliteren.

Peter Zwanenburg, eigenaar ZenS holding: “Door de overname versterken we onze positie als marktleider in de distributie van auto- en fietsaccessoires. Daarnaast zijn wij hierdoor in staat om de vakhandel in het fietskanaal te bedienen. Op meerdere vlakken zien we de synergie tussen de bedrijven binnen de Holding en daarmee kunnen we de groep nog sterker maken.” Dolf Gransier: “Gransier BV is de laatste jaren enorm gegroeid. Om ook de komende jaren deze groei voort te kunnen zetten, zijn wij blij dat wij nu onderdeel uitmaken van deze mooie groep.”
De bedrijfsovername brengt voor klanten en leveranciers geen merkbare veranderingen met zich mee. Gransier blijft het vertrouwde adres voor fietsaccessoires en -onderdelen.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0