Winnaars Fiets Awards 2021 bekend

 In Businessnieuws

De winnaars van de Fiets Awards 2021 zijn bekend gemaakt. De titel Fiets van het Jaar ging dit jaar naar de Batavus Dinsdag Exclusive Plus. De titel E-bike van het Jaar 2021 ging naar de Stella Morena MDB FI terwijl de titel Speed E-bike naar de Gazelle NO.1 ging. In de categorieën Racefiets en MTB van het Jaar vielen achtereenvolgens de Trek Emonda SL 6 Pro en de Merida Ninety-Six RC XT in de prijzen. De Fiets Awards bestaan uit de jaarlijkse Fietsverkiezing en de Fiets Innovatie Awards. De Fietsverkiezing vond dit jaar voor de 34ste keer plaats. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets.

Nationaal en internationaal
De genomineerde fietsen zijn afgelopen periode door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Hierbij worden punten gegeven voor techniek, prijs-kwaliteit, innovatie, design, rijeigenschappen en veiligheid. Volgens Jack Duis, voorzitter van de Fiets Awards, is de populariteit van de fiets in Nederland en in grote delen van Europa mede door Corona tot ongekende hoogte gegroeid. De Fietsverkiezing is daarom voor fabrikanten niet alleen in Nederland een belangrijke prijs om zichzelf bij een groter publiek in de kijker te spelen, maar ook steeds meer internationaal.

Fiets Innovatie Awards 2021
Het RheoLight lakadditief, de Schwalbe Aerothan binnenband en de Urban Proof shopper fietstas zijn dit jaar uitgeroepen tot Fiets Innovaties van het Jaar. De prijzen voor beste fietsinnovaties werden samen met de awards voor de Fiets van het Jaar uitgereikt tijdens Fiets Awards verkiezingen 2021.

 

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0