Wachttijd kan oplopen tot vijf maanden voor racefiets

 In Businessnieuws

Racefietsen zijn door de coronapandemie inmiddels al een jaar in trek. Waar er voor het begin van de pandemie nog een grote voorraad was, is die nu helemaal verdampt. Fietsenhandelaren krijgen er minder binnen dan dat er gevraagd worden. Dat levert lange wachttijden op die kunnen oplopen tot bijna een half jaar.

De populariteit van de racefiets is te verklaren door de gevolgen van de coronapandemie, legt een woordvoerder van de RAI Vereniging uit. Zo konden mensen niet meer naar de voetbal- of tennisvereniging, werden sportscholen gesloten én waren we vaker thuis, waardoor mensen naar buiten werden geduwd om een beetje fit te blijven. En kwamen zo dus uit bij de racefiets. “Die zijn nu hot”, aldus zegsman.

Toename interesse
De RAI Vereniging, die de belangen behartigt van fabrikanten en importeurs, ziet dat de interesse in de vederlichte tweewielers is toegenomen in het afgelopen anderhalf jaar. “Fietsenhandelaren hadden flinke voorraden opgebouwd voor het begin van de coronacrisis, maar die voorraden waren zo weg toen de pandemie begon”, aldus de woordvoerder.

“De vraag is groter dan het aanbod”, vat Jelle Meijer de markt samen. Meijer is mede-eigenaar van een van Nederlands bekendste fietsenverkopers: 12GO Biking. “Voordat de pandemie begon kon een racefiets vaak op dezelfde dag geleverd worden vanuit eigen voorraad”, aldus Meijer. “Die wachttijd liep al snel op toen de pandemie begon. Nu kan de wachttijd voor een racefiets oplopen tot vijf maanden”, aldus Meijer.

De RAI Vereniging hoort van leden dat er inmiddels ook al veel orders staan voor modellen die volgend jaar uitkomen. Een lange wachttijd weerhoudt ze niet van het aanschaffen daarvan. “Het is zo’n nicheproduct dat het mensen niet uitmaakt of ze maanden moeten wachten”, zegt de RAI-woordvoerder.

Bron: Nu.nl

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0