Vertrek Wilco Kruitbosch

 In Businessnieuws

Van vertegenwoordiger tot brandmanager: Wilco Kruitbosch (56) vervulde binnen Kruitbosch veel verschillende functies. Eind 2020 neemt hij, na 35 jaar, afscheid van het Zwolse familiebedrijf en de fietsbranche. Zijn opvolger Stephan Mooibroek staat klaar om het stokje over te nemen.

Politieagent
Hoewel Wilco als jongeman eigenlijk een carrière bij de politie ambieerde, rolde hij op twintigjarige leeftijd min of meer toevallig de fietsbranche in. Wilco: “Mijn vader en oom runden onze groothandel in fietsonderdelen en accessoires en zochten een vertegenwoordiger. Ik mocht het proberen en vond het fantastisch!” In die periode deed Wilco veel waardevolle contacten in de branche op en leerde hij het vak goed kennen. De groothandel Kruitbosch groeide en voor Wilco volgden functies als bedrijfsleider, verkoopmanager en marketingmanager. Wilco’s belangrijkste uitdaging begon echter rond de eeuwwisseling toen Kruitbosch de merken Alpina en Cortina overnam van Stichting Ring 65 en naast groothandel ook fietsfabrikant werd. “Ik mocht toen gaan doen wat ik eigenlijk het allerleukst vindt: creëren.”

Tijd voor andere passies
Hoewel hij nog vele kansen en mogelijkheden ziet, sluit Wilco aan het einde van 2020 echt zijn ‘fiets-hoofdstuk’ af. “36 jaar lang speelden fietsen een belangrijke rol in mijn leven, in alle mogelijke facetten, maar nu wil ik graag tijd vrij maken voor andere onderwerpen die me aan het hart gaan.” Samen met mede-eigenaren Chris Kruitbosch en Martin Kruitbosch heeft Wilco de tijd genomen om zijn werkzaamheden af te bouwen. Stephan Mooibroek, sinds 1 juli werkzaam bij Kruitbosch als merkstrateeg voor Cortina, staat klaar om het stokje over te nemen. Wilco: “Ik ben er van overtuigd dat Stephan Cortina naar de next level gaat brengen. Ik zal de ontwikkelingen binnen de branche, het bedrijf en in het bijzonder Cortina, met interesse blijven volgen.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0