Swapfiets wil in 2025 volledig circulaire fietsen op de weg

 In Businessnieuws

Swapfiets streeft ernaar dat tegen 2025 alle fietsen met de blauwe voorband volledig circulair zijn. Swapfiets is van mening dat de oude ‘take-make-waste’-benadering van het produceren, verkopen en consumeren van producten moet worden omgezet in een circulaire economie. Door volledig te focussen op het repareren, hergebruiken, opknappen en recyclen van fietsonderdelen, wil Swapfiets dat ook fietsen circulairder en duurzamer kunnen worden. Zo is de Deluxe 7, op dit moment de populairste Swapfiets in Europa, inmiddels al voor 88% circulair.

Richard Burger, mede-oprichter van Swapfiets: “Het is voor ons een uitdaging om in 2025 volledig circulaire fietsen op de weg te hebben. Tegelijkertijd zien we dat dit voor ons dé manier is als we op een duurzame toer verder willen werken aan onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen in steden op de fiets te krijgen.”

Momenteel geldt voor alle fietsen van Swapfiets al een zero-rubber-waste garantie. Geen enkel stukje rubber belandt op het einde van de levenscyclus van een Swapfiets bij het afval.  Toch blijft volledige circulariteit een uitdaging; 12 procent van een Swapfiets belandt nu nog bij het afval aan het einde van de rit. De uitdaging zal zijn om ook zadels en remkabels duurzaam te maken en af te stappen van bepaalde grondstoffen, zoals mineralen die in smeer gebruikt worden. Swapfiets gaat daarom de samenwerking aan met experts om verdere stappen te zetten op het gebied van circulariteit.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0