Riese & Müller breidt leidende rol in digitalisering e-bike verder uit

 In Bedrijfsnieuws

Riese & Müller breidt met RX Connect zijn leidende rol bij de digitalisering van de e-bike verder uit. Innovatieve technologie en digitale diensten die fietsers individueel ondersteunen en voorzien van belangrijke informatie over hun e-bike, maximaliseren het gebruik en de beleving van de fietser. De daarvoor benodigde RX Chip is vanaf modeljaar 2020 beschikbaar en zal naast in Duitsland dan ook in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Luxemburg worden aangeboden.

Met RX Connect heeft Riese & Müller als digitale uitbreiding van zijn e-bikes een concept ontwikkeld waarin intelligente hardware en digitale diensten samenkomen en de rijbeleving van fietsers, de Rider-centric Experience (RX), geoptimaliseerd wordt. Hiermee zet Riese & Müller zijn visie van een intelligente en verbonden mobiliteit voor de toekomst voort.

Door de onzichtbaar en permanent in de e-bike ingebouwde RX Chip, kan de e-bike worden gelokaliseerd en verbonden, en daarmee toegang geven tot de Riese & Müller RX Services, zoals de opsporing en terugbezorging in geval van diefstal. De connectiviteit van de RX Chip is gebaseerd op de extreem betrouwbare en geavanceerde NarrowBand-IoT technologie, die signalen met een laag accuverbruik, een grote reikwijdte en een optimale gebouwpenetratie overbrengt. Voor service-updates is vervanging van de RX Chip niet nodig. Nieuwe functies en diensten worden automatisch via ‘over-the-air’ updates ter beschikking gesteld.

Met de RX Services biedt Riese & Müller haar klanten toegang tot een gestaag groeiend aantal functies betreffende hun e-bike. Daarvoor hoeft de e-bike na de aankoop alleen maar online te worden geregistreerd en op de serviceportal ‘My Bike’, – zijn digitale thuishaven, te worden aangemeld. Daar kunnen klanten hun individuele RX Services boeken via de nieuwe ConnectCare-servicepakketten. Er zijn drie verschillende servicepakketten: ConnectCare Basic, Smart en Comfort voor de individuele behoefte van klanten. Vanaf oktober 2019 konden klanten in Duitsland al kiezen tussen de ConnectCare-pakketten Basic, Smart of Comfort en kregen daarmee een servicepakket dat is afgestemd op hun individuele behoeften, digitaal en gebundeld vanuit één bron. Vanaf het voorjaar van 2020 zijn de RX Chip en het servicepakket ConnectCare Basic inclusief nationale diefstalbescherming verkrijgbaar in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Luxemburg.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0