Reorganisatie Apollo Vredestein raakt tweewielerdivisie niet

 In Businessnieuws

De redactie van Fietsmarkt sprak woordvoerder van Apollo Vredestein, Tamara Oostveen, over de impact van de aangekondigde reorganisatie op de fabriek in Enschede.

‘Reorganisatie betreft specialisatie’
“De reorganisatie betreft een specialisatie van onze fabriek in Enschede waar personenwagenbanden en landbouwbanden worden geproduceerd. Door veranderende marktomstandigheden wordt een groot gedeelte van de personenwagenbanden in Enschede momenteel met verlies geproduceerd, waardoor een specialisatie van de fabriek per 2021 noodzakelijk is, om een gezonde toekomt van de fabriek in Enschede te kunnen waarborgen” aldus Oostveen. Zij vervolgt: “Vanaf 2021 worden er in Enschede daarom alleen nog landbouwbanden geproduceerd en specialistische hoogwaardige personenwagenbanden in korte productieseries die nog steeds in Nederland winstgevend geproduceerd kunnen worden. De productie van banden in afmetingen die hier niet meer winstgevend zijn worden verplaatst naar andere productielocaties waar dit wel mogelijk is”.

Geen impact tweewielerdivisie
De specialisatie van de fabriek in Enschede staat helemaal los van de tweewielerdivisie van Apollo Vredestein, legt Oostveen uit. “Dit segment banden wordt niet in Enschede, maar op andere productielocaties geproduceerd en maakt dus geen deel uit van de reorganisatie. Op de achtergrond werkt ons R&D team hard aan mooie toekomstige tweewieler producten, en daar houden we jullie natuurlijk van op de hoogte”.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0