Powunity BikeTrax

 In Businessnieuws

De GPS-tracker die ín de e-bikemotor verstopt is

De groeiende populariteit van elektrische fietsen gaat ook aan het dievengilde niet onopgemerkt voorbij. Om diefstal van e-bikes minder aantrekkelijk te maken heeft Powunity de BikeTrax GPS-tracker ontwikkeld. Hiermee kan een gestolen fiets sneller teruggevonden worden. Deze GPS-tracker is afgeleid van een soortgelijk systeem voor ski’s en snowboards, waarbij de feedback van die gebruikers is toegepast in BikeTrax.

In de motorbehuizing
Een e-bike dien je altijd goed op slot te zetten en aan de vaste wereld te vergrendelen, maar mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan kan een GPS-tracker uitkomst bieden bij het terugvinden. Daarom heeft de Oostenrijkse firma Powunity de BikeTrax GPS-tracker op de markt gebracht. Die heeft een geïntegreerde simkaart en wordt ín de motorbehuizing van de e-bike verborgen. De tracker is zo klein dat deze in alle gangbare motormodellen past. De BikeTrax wordt in aparte varianten geleverd voor connecties met Bosch, Shimano, Brose en Yamaha, en ook als universele versie voor toepassing in scooters en motoren. Het systeem lift mee op de aanwezige energie van e-bikes, maar wanneer een e-bike uitgeschakeld wordt, of de accu verwijderd, zorgt een extra batterij die aan de GPS-tracker is bevestigd voor de benodigde energie. Deze capaciteit hiervan is 14 uur (actief volgen) tot 3 weken in stand-by modus, als de fiets niet wordt niet verplaatst. Deze extra batterij wordt weer opgeladen na het inschakelen van de e-bike.

EU-Datanetwerk
Dankzij de simkaart is de tracker verbonden met het EU-brede datanetwerk, waardoor je de locatiecoördinaten van de e-bike op elk moment kunt bekijken. Daarnaast is data over gereden routes, afstanden, gemiddelden en maximale snelheidsrecords eveneens beschikbaar in het routedagboek. In geval van diefstal wordt BikeTrax onmiddellijk actief en waarschuwt de eigenaar via zijn smartphone, in welk EU-land hij zich ook bevindt. De overdracht van GPS-coördinaten naar de smartphone verloopt via GPRS en GSM en er is een dekking in maar liefst 100 landen. Het eerste jaar is deze dienst gratis, daarna kost het € 39,- per jaar. Het (de)activeren gebeurt via de PowUnity-app. Het systeem wordt ondersteund door verzekeraars, wat betekent dat je kans maakt op premiekorting.

Inbouw via dealers
De Powunity BikeTrax wordt verkocht via de dealers, die de GPS-tracker ook direct kunnen inbouwen. De consumentenadviesprijs is € 199,- inclusief inbouwkosten.

Voor meer informatie: 0031-6-21292006 of info@thepluscompany.eu

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0