Pon Holdings neemt Dorel Sports over

 In Businessnieuws

Pon Holdings neemt de in de Verenigde Staten gevestigde fietsleverancier Dorel Sports over. Door Pon.Bike en Dorel Sports samen te voegen ontstaat een wereldwijd leidend fietsenbedrijf, met een gezamenlijke omzet van circa 2,5 miljard euro. Pon Holdings en Dorel Industries Inc uit Canada, het moederbedrijf van Dorel Sports, kondigen de overname vandaag aan.

De combinatie van Pon.Bike en Dorel Sports is het leidende fietsbedrijf in de wereld, met het sterkste portfolio aan kwaliteitsmerken. Onder Dorel Sports (1,2 miljard US dollar omzet) valt de wereldwijde speler Cannondale, dat een complete range aan premium fietsmodellen heeft voor alle soorten fietsers, waaronder een sterk e-portfolio. Het American Original merk Schwinn is de nummer 1 in de Verenigde Staten, met een geschiedenis van 125 jaar. Eenzelfde rijke traditie kent Caloi, marktleider in Brazilië, waarmee Dorel Sports een vooraanstaande positie in Midden- en Zuid-Amerika heeft. Het Californische Mongoose is een begrip in de BMX-wereld.

Pon Holdings bouwt sinds tien jaar aan een wereldwijd aanbod van premium fietsmerken. Dit begon met de acquisitie van het Nederlandse Gazelle in 2012, momenteel een leidend merk in Europa. Later werden Kalkhoff en Focus uit Duitsland, Cervélo en Santa Cruz in de VS en het Nederlandse Urban Arrow en BBB Cycling aan Pon.Bike toegevoegd. Deze groei leidde tot een top 5 positie in de wereld, met een omzet van 1,5 miljard euro. Pon.Bike is marktleider in e-bike verkoop en introduceerde ook nieuwe concepten voor huur, lease en retail in de Europese fietsenmarkt met merken als Swapfiets en Lease a Bike. De rol van het onafhankelijke fiets dealerkanaal in de verkoop en het onderhoud van kwaliteitsmerken is en blijft hierbij belangrijk.

Transactie
Pon Holdings neemt Dorel Sports over voor een som van 810 miljoen US dollar. De overname is goedgekeurd door de boards van beide bedrijven. De transactie wordt als gebruikelijk voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting wordt de transactie in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. Voor de transactie werkten Lazard en ING als financieel adviseurs en Goodmans als juridisch adviseur.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0