PIERER Mobility AG neemt FELT Bicycles over

 In Businessnieuws

Als onderdeel van haar strategie om wereldwijd een leidende rol te spelen in de fietssector, neemt PIERER Mobility AG, FELT Bicycles  over en integreert het bedrijf in haar divisie PIERER E-Bikes GmbH. FELT Bicycles werd opgericht in 1991 in Californië, VS, en heeft een gevestigde reputatie voor de productie van high-performance racefietsen, triatlon, track, cyclocross, gravel, en adventure fietsen.

Stefan Pierer, CEO PIERER MOBILITY AG: “De overname van FELT Bicycles past perfect in de algemene strategie van PIERER E-Bikes – namelijk een wereldspeler worden op het gebied van mobiliteit op twee wielen, met zowel elektrische als niet-elektrische fietsen, in alle fietscategorieën. Met FELT zijn we in staat om ons fietsportfolio uit te breiden en ook de Noord-Amerikaanse markt sterk te betreden met een gevestigd, high-performance merk. Het bedrijf is een sterke naam in het wielrennen, wat voor ons een extra aantrekkingskracht heeft.”

PIERER Mobility AG- groep bevat enkele succesvolle gemotoriseerde tweewielermerken als KTM, Husqvarna Motorcycles en GASGAS. In 2019 richtte PIERER E-Bikes GmbH op, met de focus om innovatie, geavanceerde technologie en toonaangevend designs te ontwikkelen voor de fietsmarkt. PIERER E-Bikes GmbH bouwt verder aan een portfolio van premium fietsmerken, waarbij FELT Bicycles zich nu zal voegen bij Husqvarna E-Bicycles, GASGAS, en R Raymon. De overname van FELT Bicycles bestaat uit drie componenten: de aankoop van de activa van het merk FELT, de bedrijfsactiva in Europa en in Noord-Amerika, evenals de integratie van het wereldwijde personeelsbestand in de teamstructuur van PIERER E-Bikes GmbH.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0