Optima Cycles versnelt groeipad met nieuwe aandeelhouder Bolster Investment Partners

 In Businessnieuws

Bolster Investment Partners verwerft een aandelenbelang van 50% in Optima Cycles, specialist in het ontwerpen, produceren en distribueren van hoogwaardige e-bikes en elektrische bakfietsen. Optima Cycles is actief in Nederland, België en Duitsland en opereert onder de merknamen Dutch ID en Lovens. Gelijktijdig met de investering van Bolster in Optima Cycles wordt zusterbedrijf MM Bicycles te Taiwan overgenomen en geïntegreerd in de groep, en zal verder gaan onder de naam Optima Cycles Asia. Bolster zal Optima Cycles ondersteunen in haar groeiambities en internationale expansie.

Michael van der Meijden, oprichter en eigenaar van Optima Cycles: “Al meer dan 25 jaar maken wij fietsen van excellente kwaliteit met een state-of-the-art design. Wij slagen daarin door gebruikerservaring tot in detail door te ontwikkelen, en door het hele proces van ontwerp tot productie in eigen hand te houden. Daarmee hebben wij een unieke positie in de fietsindustrie. Wij zijn blij dat we in Bolster een partner hebben gevonden die de kennis en kunde heeft om onze internationale ambities verder kracht bij te zetten.”

Michiel van Wissen, Partner bij Bolster Investment Partners: “Optima Cycles past als innovatief Nederlands maakbedrijf, dat succesvol is met een unieke positie in de keten, naadloos in onze investeringsfilosofie. We geloven in het enorme potentieel dat deze snelgroeiende markt biedt en de aantrekkelijke positionering die Optima Cycles hierin heeft. We kijken uit naar de samenwerking met het team van Optima Cycles in Nederland en Taiwan.”

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingings-autoriteiten.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0