‘Levertijd van meer dan zes maanden voor een nieuwe fiets’

 In Businessnieuws

Rijen voor de fietsenwinkel, slinkende voorraden en lange levertijden. De fietsenhandel draait sinds april op volle toeren. De vraag is zo groot, dat fietsenproducent Accell op 11 november in een tussentijds handelsbericht meldde dat het de winstverwachting heeft verhoogd. Het bedrijf rekent – middenin een pandemie – op een hoger bedrijfsresultaat dan vorig jaar.

Over de hele linie meer fietsen verkocht
De Friese producent van merken als Koga en Batavus zag in de afgelopen vier maanden de omzet met 38% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook concurrent Pon, bekend van Gazelle, noemt 2020 desgevraagd een ‘recordjaar’. Hoewel het bedrijf geen percentages noemt, worden ‘over de gehele linie’ meer fietsen verkocht, zegt Pon-woordvoerder Jacques Geijsen. ‘Met een substantiële groei voor alles elektrisch.’

Forse investeringen voor infrastructuur
Die meewind staat niet op zichzelf. Door de uitbraak van het coronavirus wordt fietsen, al dan niet elektrisch, gezien als een manier om fit te blijven en als een alternatief voor het openbaar vervoer. Grote steden als Londen en Parijs investeren fors in nieuwe infrastructuur om fietsers ruim baan te geven. Wereldwijd zijn de verkoopcijfers geëxplodeerd.

Bron: Het Financiële Dagblad, 11 november 2020

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0