Kieskeurig.nl start nieuw testseizoen met intensieve duurtest e-bikes

 In Businessnieuws

Onafhankelijke vergelijkingssite en reviewplatform Kieskeurig.nl start het nieuwe testseizoen met een uitvoerige duurtest van e-bikes. Bij deze test worden 20 fietsen van verschillende merken 20 weken lang getest door een groot aantal consumenten. Daarbij worden ook fietsen getest die nog niet op de markt verkrijgbaar zijn. De resultaten worden naar verwachting dit voorjaar op Kieskeurig.nl gepubliceerd.

De duurtest wordt uitgevoerd door een groep fanatieke en kritische e-bikers die is geselecteerd onder de gebruikers van Kieskeurig.nl. Tijdens de twintig weken durende test nemen ze 20 e-bikes onder handen en letten daarbij op uiteenlopende aspecten. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken of de fiets soepel tussen verschillende ondersteuningsniveaus schakelt, of hij een goede zithouding biedt, hoe gemakkelijk het op- en afstappen gaat, wat de kwaliteit van de verlichting is en of het loskoppelen en opladen van de accu echt zo eenvoudig gaat als wordt aangegeven.

De bevindingen van de testers worden na afloop meegenomen en gewogen in een eindoordeel. “Er is bewust gekozen voor een lange testperiode, zodat na veel kilometers een objectief eindoordeel kan worden gegeven” aldus Kjeld van Dijk, Business Manager E-bike Kieskeurig.nl. “Hierdoor kunnen onze bezoekers een weloverwogen keuze maken als ze voor de aankoopbeslissing van een e-bike staan.”

Animo onder fabrikanten
Volgens Kieskeurig.nl is er veel animo onder fabrikanten voor deze testaanpak. Van Dijk: “Veel fabrikanten reageren enthousiast en nemen graag deel aan de test met een topmodel uit de 2021-collectie. Er zijn ook merken die zelfs een model laten meedoen dat op dit moment nog niet of pas net bij de fietsenwinkels wordt afgeleverd. Dat bevestigt voor ons dat ze veel waarde hechten aan een lange en onafhankelijke testopzet.” Sommige e-bikes waar de Kieskeurig-gebruikers mee aan de slag gaan, zijn nog niet of nog maar net beschikbaar op de markt, zoals de DutchID Phantom en de Gazelle Chamonix C7 HMS. Mirjam Van Coillie, directeur Marketing en Innovatie Gazelle: “De E-bike Duurtest van Kieskeurig.nl is voor ons de perfecte gelegenheid om ons spiksplinternieuwe topmodel door fanatieke fietsers te testen en hun ervaringen met andere consumenten te delen.”

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0