Gazelle vraagt Google: ‘Versnel fietsrevolutie met e-bike optie in routeplanner’

 In Businessnieuws

Google Maps is een van de meest gebruikte routeplanners. In een mum van tijd vinden onder meer automobilisten, wandelaars en fietsers hun ideale route en geschatte reistijd. Maar wat als je een e-bike hebt? Op Wereld Fietsdag vraagt Gazelle in een open brief aan Google de planner uit te breiden met een e-bike optie.

De zogenaamde fietsrevolutie – vaker kiezen voor de fiets – is goed voor de volksgezondheid en het milieu. “Jullie kunnen deze nog verder versnellen. Door één ding te doen”, schreef Gazelle donderdag 3 juni in een open brief, gericht aan Google. In de routeplanner van Google Maps kunnen mensen nu kiezen voor de fiets als vervoersoptie. In dat geval berekent de tool de reistijd op basis van een gemiddelde fietssnelheid van 16 kilometer per uur. Met een e-bike gaan mensen sneller en zijn ze dus ook eerder op de plaats van bestemming. Voor een speedpedelec geldt dat al helemaal: die ondersteunt tot 45 kilometer per uur.

Dat levert andere reistijden op, merkt Gazelle op. “Een verschil van pak ‘m beet twintig minuten reistijd tussen Weesp en Amsterdam. Het verschil tussen blijven wonen in de stad of toch verhuizen naar een groene omgeving erbuiten. Het verschil tussen dagelijkse lichaamsbeweging of een zittend bestaan.”

Gazelle hoopt dat Google, waar ‘zo ongeveer de slimste mensen op deze planeet’ werken, de e-bike als vervoersmiddel aan de populaire routeplanner toevoegt. Gazelle heeft Google gevraagd: “Laten we samen de fietsrevolutie versnellen.” Daartoe overhandigt Gazelle op Wereld Fietsdag dit idee aan aan Rutger Tuit van Google.

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0