Fietstop Amsterdam opent derde filiaal in vijf jaar tijd

 In Businessnieuws

Vijf jaar geleden startte Fietstop haar eerste fietsenwinkel in Amsterdam-Zeeburg. Drie jaar later volgde een tweede vestiging hartje Amsterdam. Zomer 2021 start Fietstop met een derde filiaal in winkelcentrum Waterlandplein, Amsterdam-Noord. Mustafa Gedik, die met zijn twee zonen en schoonzoon het bedrijf runt, is trots dat zij in zo’n korte tijd deze stap kunnen zetten. “Onze eerste winkel was echt één groot avontuur. Maar… wij doen alles met hele kleine stapjes. Nooit nemen wij risico’s die we niet kunnen overzien.”

Het tweede filiaal, in centrum Amsterdam, had een langere aanloopperiode nodig. De concentratie van fietsenwinkels is daar – hartje hoofdstad – immers het hoogst van Nederland. Echter, ook deze winkel overtuigde een vaste klantenkring dankzij de consequente Fietstop-aanpak. De volgende stap kwam onverwacht snel: in Amsterdam-Noord, in winkelcentrum Waterlandplein, opende Fietstop kortelings haar derde vestiging na een overname. Met 150 m2 is dit meteen het grootste filiaal.

Uitbreiding merken-collectie
Met de opening van dit filiaal is er extra ruimte voor uitbreiding van de merken-collectie. Inmiddels hebben zich de eerste vertegenwoordigers gemeld. “Met drie winkels hebben we een veel bredere basis. Door schaalvergroting zijn we extra flexibel met de collectie, ” aldus Ibrahim Gedik die de gloednieuwe vestiging bestiert. De officiële en feestelijke opening is uitgesteld tot het moment dat alle pandemie-maatregelen eraf zijn. Maar het assortiment, de inrichting en de uitstraling is reeds geheel naar de Fietstop-filosofie getuned. Ook in deze drukke woonwijk zullen basisreparaties een belangrijk deel van de omzet bepalen. Toch verwacht Fietstop volop klanten te trekken die hier hun high end racefiets, mountainbike, e-bike of elektrische bakfiets willen laten servicen. “Of hun fiets laten upgraden tot een elektrische fiets – een nieuwe service, die onverwacht goed aanslaat in de hoofdstad”, zegt Mustafa Gedik.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0