Eurobike 2022 in Frankfurt

 In Businessnieuws

De vakbeursbedrijven Messe Frankfurt en Messe Friedrichshafen plannen een nieuwe joint venture om hun gezamenlijke marktpositie te versterken en hun toonaangevende vakbeurzen op het gebied van de algemene luchtvaart en stedelijke mobiliteit, in het laatste geval met de fiets als drijvende kracht, verder te ontwikkelen. Het doel van de joint venture, die de naam fairnamic GmbH meekrijgt, is de prestatiecapaciteiten van beide bedrijven te combineren om de wereldwijde mobiliteitsverschuiving, met name in stedelijke gebieden, zo goed mogelijk te begeleiden en uit te groeien tot een werkelijk wereldwijd toonaangevende vakbeurs. Eurobike ondergaat dus een ingrijpende conceptverandering, die onder meer inhoudt dat de toonaangevende vakbeurs vanaf 2022 van de Bodensee naar Frankfurt wordt verplaatst.

Het is een voor de branche unieke overeenkomst, waarbij de twee bedrijven hun bestaande partnerschap, gebaseerd op de beurzen Aero South Africa en Eurobico, zullen intensiveren door de oprichting van een nieuwe joint venture. Messe Friedrichshafen brengt nu haar volledige Aero en Eurobike merkenclusters in bij Fairnamic, dat gevestigd is aan de Bodensee, terwijl Messe Frankfurt financiële middelen inbrengt, evenals de ondersteuning van haar wereldwijde verkoopnetwerk. Beide beursbedrijven openen zo nieuwe markten en doelgroepen in veelbelovende mobiliteitssectoren.

Klaus Wellmann, CEO van Messe Friedrichshafen, is zeer optimistisch over wat de toekomst brengt: “Ons partnerschap met Messe Frankfurt, een absoluut zwaargewicht in de wereldwijde vakbeurzenbranche, is een volgende belangrijke stap in onze internationale expansiestrategie. Door deze fusie voegen we belangrijke bouwstenen toe aan de waardeketen en de verdiencapaciteit van onze fiets- en luchtvaartevenementen en creëren we eersteklas toegang tot klanten.”

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0