Ebike Das Original verdrievoudigt omzet in 2020

 In Businessnieuws

“Met een verdrievoudiging van de omzet gaat 2020 onze boeken in als het beste jaar ooit”, aldus Rob Laarman van Ebike-Factory B.V. “Ook hebben we inmiddels al 176 topdealers in de Benelux. En dat allemaal binnen drie jaar! We zijn natuurlijk supertrots op dit resultaat, dat zeker werd geholpen door alwéér een topresultaat in een landelijke test. Maar we danken vooral onze dealers voor hun geweldige inzet en voor hun geloof in ons merk. Om als ‘dealer voor dealers’ te werken, werpt mooie vruchten af.” Begin 2020 wees niets nog op een verkooprecord. Laarman: “Klopt, tijdens de eerste lockdown hebben we ons kantoor twee maanden gesloten en werkte onze binnendienst noodgedwongen vanuit huis. Daarna huurden we extra kantoorruimte, zodat iedereen een eigen werkplek op voldoende afstand had. Bezoeken ging alleen op afspraak en volgens alle Covid-veiligheidsrichtlijnen. Dat heeft allemaal goed uitgepakt, zonder besmettingen binnen ons team. Waar beurzen geannuleerd werden, konden onze dealershows in het najaar toch doorgaan, in extra grote ruimtes en volgens de richtlijnen van het RIVM.”

80% bestellingen online
Ronald Breeman: “Bij toeval ging net voor de eerste lockdown onze dealerportal live. Dealers konden daarmee heel gemakkelijk online bestellen, zonder persoonlijk contact. Meer dan 80% van onze dealers doet dat inmiddels. Het voorkomt fouten en werkt voor alle betrokkenen erg prettig.”

Het Corona-effect
“De lockdowns hebben Nederland in beweging gebracht. We gingen niet op vakantie naar het buitenland en velen ontdekten het fietsen. Goed voor ons natuurlijk, want het stuwde de verkopen naar ongekende hoogte. Maar ook goed voor de mensen zelf. Fietsen versterkt het immuunsysteem en heeft een positief effect op onze gemoedstoestand. Volgens een onderzoek in het Duitse ‘Der Spiegel’ reinigt het de longen en is de buitenlucht gezond voor het geheugen, de huid en de aanmaak van Vitamine D wat weer bijdraagt aan weerstand, humeur en slaap. Het RIVM adviseert op dit moment 150 minuten lichte inspanning per week, verspreid over meerdere dagen, wat met fietsen natuurlijk prima is op te volgen.”

“De sterke groei in de verkopen vraagt ook om groei van ons team, om onze dealers goed te kunnen bedienen. We werken inmiddels met vier accountmanagers en vier mensen op kantoor voor verkoopondersteuning, marketing en administratie. In 2020 konden we ondanks de enorme vraag nog goed leveren en dat zal in 2021 naar verwachting ook het geval zijn. Wel moeten we bij toeleveranciers anderhalf jaar van tevoren bestellen om de fietsen op tijd geleverd te krijgen. Daarom gaan we werken met doorloopmodellen en is zelfs de Collectie 2022 al besteld. Onze dealers hebben daarin hun steentje bijgedragen en samen zullen we daar de vruchten van plukken.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0