Distributie ORTLIEB per 2021 naar TCK Sports Group

 In Bedrijfsnieuws

Het Duitse ORTLIEB, producent van waterdichte outdoor-en fietstassen, zal vanaf 1 januari 2021 exclusief gedistribueerd worden door TCK Sports Group. Dat laat het bedrijf de redactie van Fietsmarkt weten in een bericht dat tevens aan alle handelspartners is verstuurd.

Grens tussen segmenten outdoor en fietsen vervaagt
“Een drastisch veranderende marktomgeving vereist dat zowel retailers als merken hun strategieën aanpassen. De gespecialiseerde handel zal altijd ons belangrijkste verkoopkanaal blijven. Maar de scheidslijn tussen outdoor- en fietsenwinkels, vooral als het gaat om onze productcategorie, worden steeds vager. Tegelijkertijd zijn onze marketingactiviteiten steeds meer gericht op de eindconsument. Als we de reikwijdte van ons merk willen behouden of zelfs vergroten, is het strategisch absoluut noodzakelijk om beide distributiekanalen samen te voegen onder de koepel van één exclusieve distributeur”, aldus ORTLIEB. TCK Sports Group is sinds 2001 de outdoor-distributeur voor ORTLIEB, en zal vanaf januari 2021 de exclusieve distributeur  worden voor alle verkoopkanalen, inclusief bike. Gedurende de overgangsperiode tot eind 2020 zal de huidige bike-distributeur Jacobsons alle fietsretailers blijven bedienen. Tegelijkertijd zal TCK met de start van het pre-orderseizoen voor 2021 ook fietsretailers benaderen.

Basis voor groei
“We willen Jacobsons bedanken voor een succesvolle samenwerking met ons in de fietsbranche de afgelopen 20 jaar. Deze samenwerking heeft een sterke basis gelegd voor verdere groei nu we overgaan naar de geconsolideerde vertegenwoordiging van ORTLIEB in de Benelux onder de nieuwe exclusieve overeenkomst met TCK” besluit ORTLIEB het bericht. Voor meer informatie over de nieuwe distributiestructuur per 2021 kan contact opgenomen worden met TCK Sports Group (verkoop@tck-sports.nl) of ORTLIEB ( sales@ortlieb.com).

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0