Afsluitdijk 6 jaar off limits voor fietsers

 In Businessnieuws

De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Wandelnet en het Fietsplatform roepen de Tweede Kamer op om hier voor te zorgen.

Ontwerpfout
Op donderdag 19 november j.l.heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer geïnformeerd, dat de Afsluitdijk nog jarenlang afgesloten blijft voor fietsers wegens een fout in het ontwerp. Op maandag 30 november bespreekt de Tweede Kamer deze brief. Volgens Fietsersbond-directeur Esther van Garderen is het tijd voor de Kamer om de minister te corrigeren. “Mensen willen daar kunnen fietsen en lopen. Fietsers en wandelaars worden hier achteloos opzijgeschoven. Het is voor deze minister kennelijk een vanzelfsprekendheid dat auto’s altijd boven fietsers en wandelaars gaan. Dat zou in Nederland toch wel voorbij moeten zijn? Als er niet heel snel een oplossing gevonden wordt dan kijken we ook naar andere middelen.”

Rechtszaak
Eerder al voerde de Fietsersbond een rechtszaak tegen de afsluiting en het feit dat fietsers en wandelaars alleen met de bus over de Afsluitdijk konden. Deze zaak werd helaas verloren. Toen was de verwachting nog dat de Afsluitdijk ‘slechts’ drie jaar afgesloten zou zijn, nu wordt het dus zes jaar. Arjan de Vries, directeur van wielersportbond NTFU: “De Afsluitdijk is voor wielrenners een belangrijke schakel in het rondje IJsselmeer. Het wordt hoog tijd dat Rijkswaterstaat opdracht krijgt met creatieve oplossingen te komen, die zijn er genoeg. Wij als belangenbehartigers denken graag mee.” Directeur Eric Nijland van het Fietsplatform vond drie jaar wachten al veel, maar het nieuwe uitstel is onacceptabel. “Er lopen heel veel belangrijke fiets- en wandelroutes over de Afsluitdijk. Nu we steeds meer in eigen land recreëren zijn die onmisbaar. We roepen de Tweede Kamer dan ook op om de minister te vragen snel met voorstellen te komen.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0