‘1,2 miljoen nieuwe e-bikes in 2021’

 In Businessnieuws

9% van de Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike aan te schaffen. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders. Bijna één op de tien Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike te kopen. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Het merendeel daarvan (61%) zal uit elektrische stadsfietsen bestaan. Het marktaandeel van de stadsfiets daalt daarmee ten opzichte van 2020 (76%). Consumenten kiezen dus steeds vaker voor de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybridefiets of bakfiets.

Gemak grootste motivator
Gemak wordt het vaakst als reden genoemd om een e-bike aan te schaffen (51%). Andere motivaties zijn minder fysieke belasting en snelheid. In mindere mate noemt men het milieu, positieve verhalen van familie, vrienden of collega’s, het toekomstgerichte karakter en het uiterlijk van de e-bike. De prijs weerhoudt de consument het vaakst van het kopen van een e-bike.

Een derde voor zakelijk gebruik
36% van de e-bikes die verkocht worden in 2021 gebruikt men voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer. Het merendeel van de e-bikes wordt dus nog steeds recreatief of in de vrije tijd gebruikt.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0