Onderzoek: e-bike verkopers onzeker over 2021

 In Businessnieuws

Vanuit de organisatie Timyo B.V. is een onderzoek opgezet dat inzicht geeft in de verwachting en ontwikkeling van de e-bike markt in 2021. Het onderzoek is in december gehouden middels een online vragenlijst onder al de aangesloten fietsenwinkels. De verkoop van e-bikes door fietsspeciaalzaken in Nederland is in 2020 explosief gestegen ten opzichte van 2019.

De belangrijkste bevindingen samengevat
– Dealers zijn zeer positief over 2020; geven een 8 als rapportcijfer
– Dealers zijn somberder over 2021; scoren 6,7 op vertrouwen
– 80% heeft in 2020 meer e-bikes verkocht dan in 2019
– 15% hiervan heeft zelfs meer dan 50% aan e-bikes verkocht
– Een op de twee dealers verwacht dat de verkoop in 2021 gelijk blijft
– Dealers zien de voorraad van leveranciers als grootste obstakel in 2021
– Een kwart van de dealers heeft veel financiële last gehad van covid-19

Groot aantal dealers ziet verkoop stijgen
Ruim 80% van de ondervraagde dealers geeft aan in 2020 meer e-bikes te hebben verkocht dan in heel 2019. Van de dealers die aangeven dat de verkoop in e-bikes is gestegen, geeft zes op de tien respondenten aan dat de stijging tussen de 11% en 30% ligt. Vijftien procent zegt zelfs dat de verkoop dit jaar met meer dan 50% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De flinke verkoopstijging kan verklaard worden door een aantal factoren. Ten eerste lijken steeds meer mensen te kiezen voor een alternatieve manier van vervoer. De striktere maatregelen rondom het OV zou mensen kunnen stimuleren om vaker de fiets naar het werk te nemen. Ook de versoepelde fietsregeling en verruiming van de werkkostenregeling hebben het makkelijker gemaakt om voortaan de fiets te pakken naar het werk. Hierdoor is het voor werkgevers een stuk gemakkelijk om een werknemer te voorzien van een fiets via een fiscale regeling.

Dealers tevreden over 2020, minder optimistisch over 2021
Dat het afgelopen jaar de e-bike verkoop flink is gestegen, is ook terug te zien aan het positieve sentiment onder dealers. Ruim 70% van de ondervraagden waardeert 2020 met een rapportcijfer van een 8 of hoger. Opmerkelijk is dat wanneer gevraagd wordt naar het aankomende jaar blijkt dat er minder optimistisch wordt gedacht. Het vertrouwen voor 2021 is met een gemiddelde van 6,7 op 10 een stuk lager dan de waardering van 2020.

Lees hier meer: https://www.vandijckbikes.nl/nl/nieuws/e-bike-verkopers-onzeker-over-2021-ondanks-verkoopstijging

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0